Het leukste piratenfeestje: tips en ideeën voor een geweldige feestje

Je kindje is bijna jarig en jij wilt natuurlijk het beste kinderfeestje ooit vieren. Het organiseren van een passend feest voor je kindje kan een uitdaging zijn, want wat ga je nu weer regelen? Inmiddels heeft je kind zijn zwaard en ooglapje uit de kast gehaald. Aaaargh wordt er geschreeuwd terwijl je kindje vrolijk rondjes rent door de woonkamer.

Dit is het moment dat je het zeker weet, de meest onvergetelijke verjaardag voor een kind is een piratenfeest! Leuk een piratenfeest, maar hoe ga je dit aanpakken? Ballorig is een expert op het gebied van kinderfeestjes. Wij helpen je in deze blog met een aantal handige tips voor een onvergetelijk piratenfeestje.

Bij Ballorig vind je allerlei verschillende soorten attracties waar je kan klimmen, rennen of lekker op een trampoline kan springen. Het heeft alles om het kinderfeestje onvergetelijk te maken.
De speeltoestellen zitten ook vol met uitdagingen voor kinderen. Bijvoorbeeld een grote hindernisbaan, probeer daar maar eens doorheen te komen! Zo kunnen de vriendjes en vriendinnetjes elkaar lekker uitdagen en samen plezier beleven!

Piratenfeest als kinderfeestje

Tip 2: Piratenfeestje in huis

Bepaal eerst waar je het feestje wilt organiseren. Je kunt natuurlijk thuis al beginnen met je piratenfeestje en vervolgens eindigen bij de speeltuin van Ballorig. Tover de woonkamer om tot een piratenschip. Je kunt slingers en ballonnen ophangen en de tafel omtoveren tot een echte piratentafel met schatkaarten als placemats. Doe inspiratie op bij één van onze Ballorig vestigingen.

Tijd voor verkleedkleren! Alle kinderen moeten natuurlijk wel worden omgetoverd tot piraat. Een tip voor een perfect piratenfeestje is om iedereen een piratenmuts en een ooglapje te geven. Zo voelt iedereen zich een echte piraat. De piraten staan te popelen om de leukste activiteiten uit te voeren.

Tip 3: Schat zoeken als piratenfeestje

Piraten en schatten. Een combinatie die natuurlijk niet kan ontbreken tijdens een piratenfeestje. Organiseer een spannende zoektocht naar de verloren schat. De schat kan een kist gevuld met chocolademunten zijn, of nog beter, kaartjes naar Ballorig! Maak vervolgens een schatkaart zodat alle kinderen op zoek kunnen gaan naar de schat.

Naast de speurtocht zijn er nog andere activiteiten die de kleine piraten kunnen doen. Alle piraten kunnen creatief aan de slag tijdens het knutselen. Knutsel een zwaard zodat je de vijanden van je af kunt houden, of kleur de mooiste piratenkleurplaat. Dit is ook een goede manier om even bij te komen van alle activiteiten.

Tip 4: Activiteiten voor piratenfeestjes

Naast het schat zoeken zijn er natuurlijk ook nog meer mogelijkheden voor de leukste activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een wedstrijdje haaihappen of een piratenparcours opzetten.

Haaihappen is een soort koekhappen, maar dan met snoephaaitjes om in het piratenthema te blijven. Bij een piratenparcours is het de bedoeling dat er verschillende hindernissen worden uitgezet. Hierbij moeten de piraten door hoepels springen en onderweg komen ze nog vele andere piratenhindernissen tegen.

Wie is het beste in kanonschieten? Oftewel blikgooien, en wie gooit de reddingsboei het beste uit tijdens een wedstrijd ringwerpen. Zo blijven de kids actief bezig tijdens dit leuke piratenfeestje!

 Kinderfeestje met piratenthema

Wat eten piraten bij Ballorig?

Tussen het spelen door kunnen de kinderen altijd terugkomen naar de piratentafel, bij de tafel kunnen de kindjes onbeperkt limonade drinken. Volwassenen krijgen twee consumptiebonnen per persoon voor koffie of thee. De kinderen kunnen met het eten kiezen tussen patat, pannenkoeken of poffertjes. Hierbij krijgt ieder kindje ook nog eens 3 mini snacks! Bekijk snel onze arrangementen voor alle soorten Ballorig feestjes.

De kinderen kunnen klimmen en klauteren tot sluitingstijd. Op het eind van de dag krijgt elk kindje een cadeau uit de grabbelton. Zo gaat elk kind naar huis met een eigen schat. De rommel die blijft liggen, die ruimen wij wel op. Dit betekent lekker ontspannen en thuiskomen in een opgeruimd huis.

Een piratenfeest kun je het beste vieren bij Ballorig. Kom snel naar onze speeltuin, hier beleeft ieder kind een onvergetelijke tijd. Zien wij jullie binnenkort ook?

BelgiumGerman