Veiligheid en hygiëne

Wij streven in onze binnenspeeltuinen continue naar een veilige en schone speelomgeving.  Zo worden alle speeltoestellen dagelijks en periodiek gecontroleerd op verschillende veiligheidsaspecten.

In verband met de hygiëne en veiligheid is het verplicht om sokken te dragen tijdens het spelen. Ballorig verkoopt ook speciale Chat sokken met antislip zolen! Klik hier om onze sokken te bekijken. Daarnaast wordt ieder speelparadijs dagelijks schoongemaakt. Wist je dat we voor de ballenbak zelfs een echte ballenwasmachine hebben?

Spelen in een schone omgeving

In Ballorig wordt al jaren het volgende systeem toegepast: de ballen in de ballenbak worden regelmatig gereinigd met een speciaal daarvoor ontwikkelde ballenwasmachine van Ballpool. Indien een kind tussentijds een ongelukje heeft gehad in het ballenbad wordt deze direct gesloten en datzelfde moment of ‘s avond gereinigd. Daarbij worden alle ballen gedesinfecteerd en wordt de ballenbak zelf ook grondig schoongemaakt. Ook de speeltoestellen worden dagelijks schoongemaakt.

In iedere vestiging hangt heel zichtbaar een certificaat van hygiëne waarop je als bezoeker precies kunt zien wanneer de ballenbaden voor het laatst zijn gereinigd.  Sinds 1 augustus 2019 is het bij Ballorig verplicht om als bezoeker sokken te dragen. Dit i.v.m. veiligheid en hygiëne.

In de keukens wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het HACCP levensmiddelen controleproces, een proces geïnitieerd door de Europese Unie.

 

Alle kinderspeelparadijzen worden dagelijks schoongemaakt
  • Keuken schoonmaken
  • Speelhal stofzuigen
  • Tafels en stoelen afnemen
  • Buiten vegen
  • Ballen en legoblokken opruimen
  • Vuilnisbakken legen
  • De toiletten krijgen meerdere keren per dag een schoonmaakbeurt

Veiligheid staat voorop

De speeltoestellen worden wekelijks en periodiek gecontroleerd op veiligheidsaspecten. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van de WAS (Warenwetbesluit attractie-en speeltoestellen).

Er is altijd personeel aanwezig met een diploma BedrijfsHulpVerlening (BHV) of een diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Dit personeel brengt alle aanwezigen in veiligheid, maakt melding van het ongeval, verleent eerste hulp bij slachtoffers of bestrijdt een beginnende brand totdat professionele hulpverleners aanwezig zijn.

Elk jaar krijgt ons personeel een BHV-herhaling.

Alle vestigingen hebben een ontruimingsplan en voldoen aan de eisen van de brandweer. Er zijn rookmelders aangebracht en op diverse plaatsen bevinden zich handmelders waarmee een brand door middel van een knop aan de brandmeldinstallatie gemeld kan worden. Brandblussers zijn aanwezig en worden jaarlijks gekeurd.

Voor zowel uw veiligheid als de onze beschikt Ballorig over cameratoezicht.

Onze huisregels bevat een aantal onderwerpen die bevorderend zijn voor zowel de hygiëne als de veiligheid.

Mocht er iets niet naar wens zijn, laat het ons dan weten en meld uw opmerkingen aan de bedrijfsleiding.

BelgiumGerman